Paarden zien geen labeltjes bij
paarden kun je
gewoon je zelf zijn


Autisme, PDD-nos, ADHD en Hooggevoeligheid HSP, zijn labels. Deze labels zien de paarden niet. Het gaat om het kind zelf en zijn of haar mogelijkheden.
Ieder kind heeft een eigen persoonlijkheid, eigen gevoelsleven, eigen interesses, vaardigheden, mogelijkheden en beperkingen. Kinderen met ASS zijn sterker dan andere mensen op hun eigen innerlijke wereld gericht en vragen soms om iets meer tijd en empathie in de benadering.
Kinderen die hooggevoelig (HSP) zijn, zijn sterker dan andere mensen op hun gevoelswereld gericht. Beiden hebben behoefte aan een persoonlijk, op hen gericht, contact. HSP is een gave, maar wordt in eerste oogopslag nogal eens verward met autisme/PPDnos.

Weinig zelfvertrouwen, weinig assertief, problemen in het contact maken met de omgeving en de hoeveelheid prikkels van buitenaf, zijn een paar kenmerken waar beide moeite mee hebben. Paarden accepteren iemand zoals hij daar staat, wat hij doet en uitstraalt. Voor veel mensen is die natuurlijke benadering door een paard een ingang naar het contact. Wie liefde en aandacht geeft, krijgt liefde en aandacht terug. Paarden zijn gevoelig voor de fijnste vormen van communicatie. Ze zijn begrijpend, tonen liefde en bescherming.

Voor kinderen zijn paarden een waardevolle partner om te ontspannen, contact te maken en actief samen bezig te zijn.

Wij bieden een speciale therapie onder de naam Auti Horse Kids voor deze speciale kinderen.

Meer over de therapie
autisme pdd-nos symdroom van down

Lees meer op de pagina kindercoaching voor de verschillende labeltjes.

Ga naar kindercoaching