Auti Horse Kids


Auti Horse Kids is een speciale therapie voor autistische kinderen. Deze therapie zorgt voor het afvoeren van het stress hormoon en het aanmaken van het feel-good hormoon oxytosine. Deze methode is een effectieve methode om een betere communicatie en contact te krijgen met autistische kinderen. En het leervermogen te stimuleren.

Het is geen methode om deze kinderen te leren paardrijden maar om de interactie met het kind te bevorderen. Tijdens het paardrijden gaat het kind contact maken met de buiten-wereld dankzij het paard.

Deze therapie vorm is speciaal voor kinderen met autisme zoals klassiek autisme, symdroom van asperger en pdd nos maar kan ook ingezet worden voor kinderen met ADHD, ADD, kinderen met faalangst, PTSS , hoogbegaafdheid, verstandelijke beperking, lichamelijke beperking, angststoornis en hechtingsproblematiek, etc.

PGB
Deze therapie kan worden vergoed vanuit het PGB. Heeft uw kind nog geen PGB wij kunnen u hierbij in ondersteunen.

Kind aanmelden

Deze therapie stimuleerd: het leervemogen, de spraak, zindelijkheid en contact maken met de buitenwereld!!

Inzicht in de fysiologie


De hormonen oxytocine en cortisol, beïnvloeden een kind met autisme om in staat te zijn te leren.

Kinderen met autisme hebben een over-actieve amygdala, die een verhoogt cortisol productie veroorzaakt. Het is daarom van essentieel belang om hun cortisol productie te verlagen en hun oxytocine productie te verhogen om hen te helpen te leren.

Cortisol

Cortisol is het stress hormoon dat bij autistische kinderen te hoog aanwezig is dit hormoon produceert de vlucht en gevecht reactie. Cortisol is noodzakelijk voor ons om succesvol te functioneren. Het stelt ons in staat om te ontsnappen aan een bedreiging en om in veiligheid te blijven. Bij teveel aan cortisol leeft een kind in de overlevingsmodus dit tast de mogelijkheid om nieuwe informatie te ontvangen en te behouden aan.

Oxytocine

Dit is het feel-good of te wel het plezier hormoon. Het is een belangrijk onderdeel van gevoelens van vertrouwen en verbondenheid. Het achterliggende werkingsmechanisme is dat oxytocine stress vermindert (het cortisol hormoon reduseerd). Oxytocine stelt ons in staat om ons veilig te voelen en als we ons veilig voelen, stelt het ons in staat meer beschikbare aandacht te richten op nieuwe concepten en het aan leren van nieuwe vaardigheden.

De 6 fases van de Auti Horse Kids therapie.

Hoe kunnen we dit doen?

  • Stress sensoren in de omgeving verminderen
  • Beweging van het paard (wiegen)
  • Het prikkelen van het evenwichtsorgaan
  • Lachen en plezier stimuleren

De locatie

We hebben een natuurlijke rustgevende omgeving zonder slechte zintuiglijke triggers om het overactieve zenuwstelsel te kalmeren ontwikkeld.

Een omgeving fijn voor kinderen met speeltoestellen, kleine boerderijdieren, buiten in de natuur. Een omgeving waar ja gezegd kan worden zodat de kinderen niet afgeremd hoeven te worden.

Zintuigelijk werk

We starten met zintuiglijk werk door het kind body to body op de rug van het paard te leggen.

Sensory wiegen (het met de hand wiegen van de heupen) stimuleert aanmaak van oxytocine. Dit zal het kind kalmeren en stress afvoeren.

Het onder begeleiding rijden op een paard

Het kind wordt voor de therapeut op het paard gezet. Het ritmische schommelen van de heupen door het paard produceert het feel good hormoon oxytocine. Doordat de therapeut achter het kind zit is er geen uitdagende frontale confrontatie die het kind kunnen verstoren.
De zachte ritmes in stap, draf en galop en de prikkeling van het evenwichtsorgaan opent de hersenen van het kind om informatie te ontvangen en te onthouden.

Spellen en regels

De op regels gebaseerde spelletjes, helpen om het cognitieve proces van het kind te normaliseren. Het doel van dit onderdeel is het leren van regels. Het is ook een sociale activiteit met de familie leden. Tijdens het spel zit het kind met de therapeut op het paard hierdoor gaan de kinderen nog meer ontspannen.

Leren van uit het zadel


Door de aanmaak van oxytocine wordt het brein opengezet en kunnen kinderen spelenderwijs leren vanuit het zadel zoals; tellen, rekenen, lezen, talen, geschiedenis, aardrijkskunde, biologie en vele andere onderwerpen.

Het kind laten leiden

Het kind wordt aanmoedigd om ons te laten zien wat hem interreseert en wat zijn talenten zijn.

autisme pdd-nos symdroom van down

Door de beweging van het paard wordt het kind in staat gesteld dingen te leren die normaal gesproken niet of moeilijk lukken.

Individuele begeleiding

U kunt met uw kind bij ons een begeleidingstraject starten aan de hand van een intake gesprek gaan we op zoek naar de intresses van uw kind en de behoeftes en vragen die u heeft. Niet alleen het kind wordt begeleid maar het gehele gezin wordt hierin betrokken.

Aanmelden voor een kennismaking

Ontprikkelingssessie

Kinderen raken vaak erg overprikkeld speciaal hiervoor kunt u bij ons terecht voor een ontprikkelsessie met het paard. Dit is een speciale sessie geheel gebasseerd op het ontprikkelen van het kind. Tijdens deze sessie ligt het kind body to body op de rug van het paard. Door te wiegen (het met de hand wiegen van de heupen) wordt de aanmaak van oxytocine stimuleert. Dit zal het kind kalmeren en stress afvoeren.

Is uw kind nu erg over prikkeld maak dan direct een spoed afspraak.

Afspraak maken voor een sessie