prettige begeleiding tijdens uw
persoonlijke ontwikkeling

Van jongs af aan ben ik al te vinden tussen de paarden. Al snel kwam ik er achter dat paarden een speciale gave bezitten. Ze spiegelen je onderbewuste gevoelens. Voor mij zijn ze jaren lang een leermeester geweest en dat zijn tot op de dag van vandaag nog steeds. Tijdens mijn studie Equine Assisted Coach heb ik mij verdiept in de levenslessen die paarden mensen kunnen brengen. Om mijn kennis te verbreden volgde ik de opleiding tot ACT therapeut (Acceptance and Commitment Therapy). Een nieuwe vorm van Gedragstherapie. Met ACT therapie leren cliënten om het zinloze gevecht met vervelende gedachten, emoties en lichamelijke sensaties te staken.

Om ook mensen met een beperking en kinderen uit geweld situatie goed te kunnen begeleiden heb ik mijn expertise uitgebreid met de opleiding tot LVB-coach.

Om organisaties goed te kunnen begeleiden gebruik ik de kennis die ik heb opgedaan tijdens mijn HBO-studie Management hier ontwikkelde ik een brede visie op mens- en organisatie- ontwikkeling.

Sinds 2008 heb ik al deze kwaliteiten samengevoegd in het bedrijf Het Beste Paard van Stal. Hiermee help ik iedere dag met veel plezier mensen meerwaarde aan hun leven en organisatie te geven. De paarden hebben mij door hun lessen in mijn natuurlijke kracht gezet. En samen met hun heb ik een veilige en prettige sfeer gecreëerd, waarin ik mijn cliënten vragen kan stellen die door lagen heen prikken. De paarden zijn hierbij de leermeester die zonder enige oordeel weten aan te geven waar het om gaat. Samen komen we tot de kern die u helpt een stap vooruit te maken.

Ik heet u van harte welkom om het zelf te komen ervaren!

Giesje Zwennes


Opleidingen

* Equine Assisted Coach
* LVB- coach
* Coachen van kinderen uit geweldsituaties
* ACT therapeut
* HBO Management & communicatie

kwaliteitsregister keurmerk paarden coaching

We zijn aangesloten bij het kwaliteitsregister voor paardencoaches.

"Het is geweldig om mensen zelf te laten ervaren wie ze (echt) zijn en waar hun kracht ligt"

het team

Giesje wordt omringd door een sterk team van mensen en paarden. Ieder in zijn of haar eigen rol, zijn ze onmisbaar en ondersteunen ze haar in haar werk.
Giesje werkt in teamcoachings samen met Miranda van de Schuur van Miranda van de Schuur coaching en Caja Revenich van Caja&Co. Beiden zijn ervaren en gecertificeerde Equine Assisted Coaches. Samen met Giesje vormen zij een stevige en gedegen basis tijdens de teamsessies.

miranda van de Schuur

Miranda is gecertificeerd Equine Assisted Coach bij het KREAC.Ze is niet alleen een ervaren coach, maar ook één van de vaste docenten bij Educatief Centrum Keulseweg, de enige door het NOBCO geaccrediteerde opleider voor Equine Assisted Coaches in Nederland. Daarnaast geeft ze gastcolleges aan de Haagse Hogeschool. Met haar ruime ervaring en academische kennis als gedragsbiologe, heeft ze een sterke basis gecreëerd die nog elke dag wordt aangevuld.
Miranda houdt van kennis delen. Ze is creatief in haar werk als coach en kan met humor, zonder het weg te willen lachen, iets aanraken. Dat creëert een noodzakelijke veiligheid. Samen met het vermogen om snel te schakelen, zorgt dat ervoor dat het hele team vanaf een afstand naar hun eigen functioneren kan kijken.

caja Revenich

De 15 jaar HR-werkervaring van Caja binnen verschillende bedrijven heeft de basis gelegd voor haar eigen bedrijf ‘Caja&Co’. De afgelopen jaren heeft Caja zich steeds meer gespecialiseerd in coaching en training van individuen en teams binnen het bedrijfsleven. Zij is NLP Master Practitioner en bevoegd om het persoonlijkheidsprofiel volgens de Jungian Type Index (JTI) in te zetten tijdens coaching en training. Daarnaast is zij gecertificeerd Equine Assisted Coach.
Belangrijke waarden voor Caja zijn; integriteit, gelijkwaardigheid, vertrouwen, respect, humor en creativiteit. Daarbij gaat zij altijd uit van het zelf oplossende vermogen van de klant. Haar motto is dan ook: niemand is perfect, toch is iedereen goed genoeg! De missie van Caja&Co komt voort uit het motto van Caja: Caja&Co wil een bijdrage leveren aan het vergroten van je zelfinzicht en het (her)vinden van de kracht in jezelf, zodat je in staat bent om met je eigen oplossingen je eigen pad in het leven te bewandelen.

onze missie

Onze missie is om de natuurlijke kracht van mensen aan te spreken. Door meer bewust zijn te creëren komt er zicht op je eigen mogelijkheden. Oog in oog met zo’n zuiver en krachtig dier ontmoet je jezelf. Zo vind je antwoorden op je eigen ontwikkelvragen. Het beste paard van Stal verzorgt niet alleen krachtige teambuildingstrainingen maar ook individuele coaching ten behoeve van persoonlijke ontwikkeling en leiderschap. Ook voor kinderen zijn er speciale opmaat samengestelde trainingen. Hierin werken ze o.a. aan hun zelfbeeld, zelfvertrouwen, concentratie, communicatieve vaardighedenen, angsten, agressies, antipathieën en het ervaren van succes en respect.

"Een sessie met paarden zegt meer dan 1000 woorden"

de paarden

Paarden zijn van nature prooi- en kuddedieren. Om te overleven in de natuur moeten zij gevoelens en intenties van andere dieren kunnen lezen en daarop reageren. Door het leven in de kudde is een paard gericht op leiderschap, samenwerking en balans in de groep. Paarden verstaan alleen lichaamstaal, en hebben geen vooroordelen. Deze eigenschappen gebruiken wij bij het coachen met paarden.
De paarden helpen je door jouw onderbewuste gedrag te spiegelen en de coach helpt je door dit als feedback aan je terug te koppelen. Paarden kunnen je dus veel vertellen over je eigen gedrag en positie in de maatschappij.
Ervaring met paarden is voor het volgen van de activiteiten niet nodig. Een open houding en de bereidheid tot zelfreflectie wel. De coach begeleidt je en reflecteert samen op jou ervaringen.

Lees het artikel:
Acht wetenschappelijke argumenten die onderbouwen dat coaching met paarden effect heeft.