de ontmoetingsmoestuin

Bij Stichting Vrienden van Het Beste Paard van Stal wordt een ontmoetingsmoestuin aangelegd.

De grond wordt omgeploegd er worden paden aangelegd en ook de zaai stroken worden afgebakend. Bij de aanleg van de moestuin is er veel aandacht voor duurzaamheid, paden van gras of houtsnippers en moestuin bakken van hout.

De moestuin zal bestaan uit verschillende educatie elementen zodat de buurtbewoners met of zonder kinderen meer leren over de natuur. Samen ontdekken ze hoe een zaadje kan uitgroeien tot bijvoorbeeld een komkommer of tomaat.

Met elkaar plantjes en dieren ontdekken zorgt voor meer verbinding met elkaar en de natuur. De groente uit de moestuin is voor de dieren van de Stichting. Zo planten we wortels voor de paarden en sla voor de cavia’s. Onze varkens vinden alles eigenlijk wel lekker.


Waarom samen en voor de buurt bewoners de moestuin aanleggen?
Door de buurt bewoners te betrekken bij dit project ontwikkelt zich een hechter sociaal netwerk. Niet alleen voor onze stichting maar ook voor de buurt bewoners onder elkaar. Ze leren elkaar beter kennen en er ontstaan vriendschappen. Tijdens het werk in de moestuin beweeg je veel, dit is goed voor de gezondheid van de buurtbewoners.


Doelgroep
De activiteiten in de moestuin zodra hij af is zijn bedoeld voor bewoners die niet makkelijk deel kunnen nemen aan de samenleving om wat voor rede dan ook. Hieronder vallen ook mensen onder met een verstandelijke, psychische en/of psychiatrische beperking of mensen die op dit moment thuis zitten zonder werk. Juist door deze mensen aan elkaar te verbinden hebben ze het gevoel dat ze er weer toe doen en kunnen ze ook veel voor elkaar betekenen.

In de moestuin van Stichting vrienden van het beste paard van stal hebben de buurt bewoners een sociale plek in de natuur waar ze gezond bezig kunnen zijn en waar ze elkaar kunnen ontmoeten.
Samen werken ze in de moestuin niet alleen om groente te verbouwen maar ook om aan hun persoonlijke en sociale ontwikkeling te werken.

Kort om een plek om iets nuttigs te komen doen maar ook om te komen genieten van het buiten bezig zijn in de natuur.

vrijwilligerswerk

 

Wil je ook mee helpen tijdens de NLdoet dagen?

Meld je dan hier aan!

met dank aan: